TORNADO3

Tørrgjødselvogn med senket smalt chassis for intensivt arbeid

Tornado3 er flaggskipet i serien JOSKIN tørrgjødselvogner med smal kropp. Sammen med lillebroren Siroko forener den prinsippene som førte til selve konseptet til denne typen maskiner: letthet, stabilitet og enkelt vedlikehold. Både holdbar og ekstremt manøvrerbar, viser Tornado3 seg også å være økonomisk, både fra et budsjettmessig og energisynspunkt. Takket være det spesielle, smale karosseriet kombinert med hjul med stor diameter, letter den trekkraft og reduserer trykket på bakken takket være en større kontaktflate, uansett terreng.

Smalt chassis

Ved første øyekast kan man tro at en smalt chassis har mindre kapasitet enn en med bredt chassis, men når man sammenligner volumer, viser det seg raskt å være en optisk illusjon. Akkurat som Tornado3, har smale chssiser virkelig fordel av et senket design, og begge sideveggene er ofte høyere enn på brede vogner. Denne senkingen gjør det blant annet betydelig lettere å laste. Enten det er det selvbærende chassiset, draget, eller andre komponenter, som trekkstang eller rammeslag, så er Tornado3 produsert i HLE-stål. Dette stålet er preget av sin motstand og dynamiske egenskaper. Det er dermed ikke nødvendig å legge til forsterkninger på chassisiden, noe som gir en betydelig redusert egenvekt. For maksimal beskyttelse og økt holdbarhet, behandles Tornado3 også med en 2K industriell maling. Med sidevegger på 1.130 mm, 1.370 mm eller 1.570 mm høye (avhengig av modell) har denne tørrgjødselvognen en lastekapasitet fra 8,60 m³ til 25,80 m³. Om nødvendig kan den økes ved å legge til utvidelser. Det bevegelige gulvet på Tornado3 består av 2 Ø 16 mm marinekjeder med klasse 80 (den høyeste karakteren av trekkjeder som er tilgjengelig for øyeblikket) og boltede føringer med lukkede profiler. Den beveger seg på et boltet galvanisert gulv, som enkelt kan byttes ut ved slitasje. Dette bevegelige gulvet (med reduksjonsgirkasser på Ø60 mm) er også utstyrt med lett tilgjengelige sidestrammere. Chassiset danner på denne måten en rett kanal som fører gjødselen mot spederotorer bak. Når sprederotorer er bredere (innvendig og utvendig) enn chassiset, vil produktet utvide seg før det blir kastet ut av spedeplater og rotorer.

Drag oppheng

Tornado3 tørrgjødsel vogner er alle standard utstyrt med en automatisk, hydraulisk trekkfjæring. Prinsippet ligger i montering av en hydraulisk sylinder på begge sider av draget, i kombinasjon med to nitrogenkuler. Ikke bare gir dette systemet en enestående kjørekomfort, selv ved høyere hastigheter, men det gjør det også mulig å holde trekklinjen kontinuerlig uten deformasjon for all bruk med lastet vogn. Takket være denne løsningen kan føreren kjøre i høyere hastigheter (40 km / t), uavhengig av terrengforholdene.

Spredning og rotorer

Spredebredden varierer fra 7 til 16 m, avhengig av produktene som skal spres. For å oppnå det roterer de to vertikale rotorer med en hastighet på 423 o / min og projiserer materialet som skal spres ved hjelp av boltede HB400-tennene (80 x 12 mm). Ved basen er det to uttrekkbare kniver som, i tillegg til å projisere materialet, fungerer som en knusende hammer. Mengden per hektar justeres enkelt ved å kombinere traktorens hastighet med hastigheten til det bevegelige gulvet (takket være potensiometeret innen førerhuset). En galvanisert giljotinedør (valgfritt) med armer på utsiden av rotorhuset kan også leveres. Sprederotorer drives av en vidvinkel Walterscheid P.T.O.-aksel med overkjøringskobling på traktorsiden og kamsikkerhet på rotorsiden. Akselen driver girkassen ved 1000 o / min, som de to rotorne er koblet til (elastomerbeskyttelse). Rotorer er overdimensjonerte i høyden og sørger for en enkel kutting og knusing av enhver oppklumping av sprede material.

Hjul oppheng

Den overdimensjonerte akselen til den enkeltakslede Tornado3 er boltet under rammen. I tillegg kan den flyttes, slik at du får en perfekt balansering med tilstrekkelig vekt på trekkøye, uavhengig av dekkkonfigurasjon. Denne sammenstillingen eller overgangen til en enhet med hjul med større diameter er derfor mulig uten å måtte flytte eller endre plasseringen til hydraulikkmotoren i det bevegelige gulvet eller andre hindrende elementer. Trekkøyet er også boltet og kan derfor byttes ut når som helst uten å måtte endre strukturelementene. Dobbeltakslede Tornado3-modeller er utstyrt som standard med Hydro-Tandem, som sikrer trekkraft og optimal stabilitet. Tornado3 tørrgjødselvogner er standard utstyrt med dobbel krets luftbremser. Som et alternativ er det mulig å få hydrauliske eller doble bremser.

Low eller Hi Tech møkkaspreder: det er opp til deg

Vår Tornado3 tørrgjødselvogn kan utstyres med det mest moderne elektroniske utstyret. Dette lar deg erstatte og /eller fullføre konstanttrykksregulatoren med de nyeste kontrollboksene (opsjon): Ferti-Control 4000, for eksempel, gir deg tilgang til den elektriske styringen av den bevegelige gulvdrevet, reverserbar bevegelig gulvretning, kontroll for sprederhydraulikken, koblingen til et DPA-system og mye mer. Avhengig av dine behov, kan du også utstyre vognen din med et statisk eller dynamisk veiesystem med digital skjerm i førerhuset, en Isobus-kontrollboks, GPS-sporing, etc. «Alt» er mulig.

Relaterte produkter

Rekord System

Kontakt oss

Ring 51 42 26 20, send e-post til post@rekordsystem.no eller fyll ut skjema.

Send skjema

Nyttige lenker